Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
GIMNÀSTICA TERAPÈUTICA · El moviment és vida
GIMNÀSTICA TERAPÈUTICA · El moviment és vida
GIMNÀSTICA TERAPÈUTICA · El moviment és vida
GIMNÀSTICA TERAPÈUTICA · El moviment és vida
GIMNÀSTICA TERAPÈUTICA
L'objectiu principal de l'activitat de gimnàstica terapèutica, és el de promoure hàbits saludables, sobretot relacionats amb l'aspecte físic de la persona que inicia l'etapa d'envelliment o que estant en aquesta etapa, però sense deixar de banda la part psico-emocional.

Objectius específics:
- Social: interrelació social entre els participants i el professional que dirigeix el grup.
- Motor: mantenir , millorar i /o cuidar les capacitats físiques per promoure l'autonomia de l'individu.
- Cognitiu: estimulació cognitiva del participant en relació a orientació temporo-espaial i personal així com en termes d'atenció, memòria, funcions executives i de planificació.
- Preventiu: educació sanitària professional.

En aquest taller estem treballant per complementar-ho amb ctivitats alternatives i innovadores: taller de reflexoteràpia podal, risoteràpia, tai-xi, hipopressius donen un valor afegit i complementari, per tal de ampliar les sessions habituals i aconseguir un major contacte entre els participants, realitzar activitats conjuntes i fomentar l'autonomia i benestar global.
A més es proposaran activitats a l'aire lliure com excursions programades, sortides i caminades pel poble per tal d'afavorir el contacte amb l'entorn i la resta de conciutadans així com amb la multitut d'espais verds del municipi.

BENEFICIARIS

La psicomotricitat ajuda a l'estimulació física i psíquica (cognitiva) adaptada a cada edat i persona, amb finalitats preventives, terapèutiques, lúdiques i sociabilitzadores.

Els tallers de gimnàstica terapèutica van dirigits a tota aquella persona que inicia una nova etapa de la seva vida relacionada amb l'envelliment, per això creiem oportú obrir les portes a tota persona interessada en el taller a partir dels 50 anys. D'aquesta manera podem afavorir l'envelliment satisfactori, que dista de l'habitual o del patològic degut a que fem una intervenció preventiva i terapèutica, degut a que l'eix principal és una bona salut global: bio-psico-social
En la actualitat, a petició dels profesionals s'ha cregut conveinient fixar un màxim de 20 persones en cada grup.